• SYLVANER

    En bemærkelsværdig frisk og let vin, med en diskret frugt. Den er behagelig, læskende og livlig. Den er god sammen med fisk, charcuteri, salte tærter og salater.

    DUFTNOTER:
    Æble, Røg, Jord

  • RIESLING

    En vin som er tør og stilfuld med en delikat smag af frugt. Riesling dufter undertiden mineralsk eller blomsteragtig og vinen har ofte en stor lagringspotentiale. Riesling er kendt som en af de bedste hvidvinsdruer i verden, og den er en fantastisk ledsager til mad. Den vil være perfekt til fisk og skaldyr men også til lyst kød og Chouctoute.

    DUFTNOTER:
    Lemon, Grapefrugt, Appelsin, Ananas, Muskat, Abrikos, Fersken, Lindetræ, Honning

    Kan dyrkes som Grand Cru- og Vendanges Tardives vine

  • PINOT GRIS

    Er en vin der er velstruktureret, kraftig men rund og med en lang eftersmag. Tokay Pinot Gris dufter tit af undrskov og har som regel en lidt røget duft. Den har en karakteristisk fedme og smag. Den går godt til lyst kød og vildt men også til foie gras.

    DUFTNOTER:
    Grapefrugt, Ananas, Æble, Kvæde, Lindetræ, Honning, Safran, Smør

    Kan dyrkes som Grand Cru- og Vendanges Tardives vine

  • PINOT BLANC

    En vin som er rund og delikat og samtidig frisk og let. Stilen ligger midt i udvalget af Alsace vinene. Pinot Blanc er ikke den kraftigste og heller ikke den mest aromatiske af vinene. Den passer til mange forskellige retter, især, "alt godt fra havet" samt fjerkræ og milde oste.

    DUFTNOTER:
    Pære, Æble

  • MUSCAT D´ALSACE

    Da vinen altid er tør, adskiller den sig fra de søde Muscat vine fra Sydfrankrig. Muscat er meget aromatisk og vinene smager som spiste man friske vindruer. Den er god som aperitif og passer utrolig godt til asparges.

    DUFTNOTER:
    Lemon, Muskat, Abrikos, Fersken, Lindetræ, Honning, Kaffe, Chokolade

    Kan dyrkes som Grand Cru- og Vendanges Tardives vine

  • GEWURZTRAMINER

    Druen er kendt for sin krydrede og frodige stil, som er kraftig og aromatisk og til tider lidt sødlig. Ideel som aperitif eller som ledsager til asiatisk, mexicansk, indisk eller marokkansk mad. Den er god til kraftige oste som Munster og til desserter

    DUFTNOTER:
    Grapefrugt, Ananas, Lichie, Muskat, Abrikos, Honning, Rose, Røg, Nellike

    Kan dyrkes som Grand Cru- og Vendanges Tardives vine

  • PINOT NOIR

    Dette er den eneste druesort som i Alsace bruges til at fremstille rød- og rose´vine. Smagen minder typisk om kirsebær og andre røde bær. Denpasser til rødt kød, charcuteri og hvidskimmeloste som f.eks. Camenbert og Brie.

    DUFTNOTER:
    Ribs, Solbær, Kirsebær, Viol

  • KLEVENER Den "8" drue i Alsace

    De eneste vine, som har ret til at bære AOC « Vin d’Alsace » eller « Alsace » efterfulgt af navnet Klevener de Heilgenstein, er vine fremstillet på marker eller dele af marker i kommunerne Bourgheim, Gertwiller, Goxwiller, Heiligenstein et Obernai. Vinene skal være fremstillet af 100% Savagnin-rose. Rund og frugtig, blød og blomsteragtig med en fin syrlighed. Duften udvikler sig positivt med alderen.

    DUFTNOTER:
    Æbler, Citrus, Nødder (valnødder, hasselnød, bitter mande) Honning, Blomster

  • Vigneron indépendant

    Ovenstående beskriver kort druerne i alsace på den mere "officielle" måde, men man opdager ved sine besøg hos vinbolden sommetider andre duftnoter end de beskrevede. Besøg de små uafhængige og selvstændige vinbønder som skilter med : Vigneron independant. Her får du vinbondens personlige vin at smage. Den vin som er udtryk for hans blod og sved. Samtidig får man en snak med vinbonden selv og det kan være meget hyggeligt. Men der er også mange flotte vine at finde fra kooperativerne ligesom supermarkedernes vinhylder tit værd at kigge nærmere på.