Alsaces vinvej strækker sig over 170 km. og har i hele sin længde masser at byde på i en egn med livskvalitet

Ved første øjekast er Alsaces vinvej en ren postkortidyl.

Rækker af velplejede vinstokke der strækker sig op mod Vogeserne, ruiner af middelalderslotte, landsbyer omgivet af bymure som nu kun er værn om gamle blomster-smykkede gade, vinbarer og vinkældre, historiske skilte, hundreårige huse, romanske kirker og brønde fra renæssancen.

Omkring 100 landsbyer ligger som perler på en snor, og i dem alle er det nemt at finde en kælder hvor ejeren selv er stolt og glad for at introducere dig til hans charmerende vine. Vinbønderne går meget op i at være så gæstfri som muligt, uanset om de er selvstændige, vinkøbmænd eller leverer druer til det lokale kooperativ.

Bemærk i tidsrummet kl. 12 - 14 holdes der middagslukket

Alle disse uforglemmelige billeder fortjener dit besøg. Men for den nysgerrige ligger der mange spændende oplevelser forude, hvis man går lidt uden for alfervej. Fra Thann til Marlenheim skal man tage sig tid til at besøge vinbønderne, smage på deres vine, gå på opdagelse i middelalderbyerne langt fra vrimlen, følge vinstierne op til de højtliggende vinmarker, hvor der er fantastisk udsigt over Alsacesletten.

Lad dig til sidst overraske af de kulinariske specialiteter, som i Alsace er tæt knyttet til vinene, og som gør området til en af Frankrigs store gourmet-områder.

Seneste kommentarer

27.04 | 07:38

jeg læser opskrifterne fordi de er totalt morsomme.... 1,5 kilooooo løg..hahaha
cognac der ved et uheld bløbber et skvæt....rofl
Hilsen Anette, som finder stor inspiration her.

16.08 | 08:14

Har du spurgt din ostehandler? Jeg er ikke selv til blåskimmeloste, så jeg ved det ikke.

15.08 | 18:15

Meget godt, men hvor får man bresse bleu her i landet?

03.09 | 16:16

Vi skal først have igen til jul .rigtig god vin

Del siden