Grillmarinerede koteletter med kartofler

Til 4 personer

Put koteletterne ned i en frysepose sammen med grillmarinaden og pres al luften ud af posen så marinaden slutter helt om koteletterne. Lad nu koteletterne ligge i køleskabet i mindst 60 minutter - gerne længere.

Børst kartoflerne og skær dem i tern. Lav små pakker af staniol, hvor der tilsættes olie og salt.

Bland ingredienserne sammen til dressingen og rør rundt. Smag til med salt og peber.

Til sidst tændes grillen og kartoflerne skal have ca. 15 på indirekte varme og koteletterne skal have ca. 3 minutter på hver side over direkte varme.

Ingredienser:

Kød og kartofler 750 g kartofler - 500 g svinekoteletter

Grillmarinade - 0,5 dl olivenolie - 1 knsp.pPeber, friskkværnet -1 tsk. salt, groft -1 dl tomatketchup -1 knsp. sukker (melis) - 1 stk løg eller zittauerløg - 3 stk hvidløg, fed - 1 ml Tabasco

Dressing: 1 tsk. paprika - 2 dl creme fraiche 9 % - 1 knsp. p, friskkværnet - 1 knsp.sSalt, groft - 1 stk hvidløg, fed

Server hertil et glas Pinot Blanc eller Pinot Gris hvis den er i den tørre ende af skalaen.

Koteletter i Pinot Gris

Til 4 personer

Kødet duppes tørt.
Bland krydderier, inkl. hvidløg, evt med lidt olie og gnid kødet med blandingen.
Krydderier: Det er selvfølgelig med "frit valg på alle hylder".
Koteletterne brunes kort, 1 min. på hver side. Tages af panden.
Evt. kasser lidt af fedtstoffet. Tilsæt hvidvinen og bring i kog. Læg nu koteletterne i og læg låg over. 6-7 min på hver side. Tag dem derefter af panden og tilsæt ca 1/2 dl hvidvin. Kog godt ind. Smag til med salt-peber. Bland persille i. Hæld "pestoen" over koteletterne.

Ingredienser: 4 svinekoteletter med skaft, 2 1/2 cm. tykke - olie til stegning - 1 stk. tørret salvie - 1 tsk. tørret rosmarin - finthakket hvidløg, antal efter smag:-)
salt-peber - 2 dl. Pinot Gris -2 spsk. hakket persille

Tilbehør: Server med ris, kogt i bouillon, med finthakket porrer, evt. med tomatbåde, kogte broccolibuketter.

Server hertil et køligt glas Pinot Gris

Seneste kommentarer

27.04 | 07:38

jeg læser opskrifterne fordi de er totalt morsomme.... 1,5 kilooooo løg..hahaha
cognac der ved et uheld bløbber et skvæt....rofl
Hilsen Anette, som finder stor inspiration her.

16.08 | 08:14

Har du spurgt din ostehandler? Jeg er ikke selv til blåskimmeloste, så jeg ved det ikke.

15.08 | 18:15

Meget godt, men hvor får man bresse bleu her i landet?

03.09 | 16:16

Vi skal først have igen til jul .rigtig god vin

Del siden