Kylling i Riesling med bacon og svampe

Til 4 personer

1. Del kyllingen i 8 stykker. Krydr med salt og peber og brun dem i en gryde i olie. Hak imens løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri. Når kyllingen er brunet godt, tages den op af gryden og løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri kommes i. Svits grøntsagerne til de begynder at tage farve og kom så kyllingen tilbage i gryden.

2. Hæld hvidvinen over, sænk varmen og kom låg på. Lad kyllingen simre i 35 minutter.

3. Skær imens bacon i grove tern. Rens svampene og skær bunden af dem. Steg bacon på en tør pande. Når de begynder at brune kommes svampe i. Rist svampene godt sammen med baconen.

4. Smag saucen i gryden til med salt. Kom svampe og bacon i gryden og server med masser af kørvel.

Tip:
Brug en ordentlig kylling til retten – der kommer masser af smag ud af kyllingen, når den simrer, og derfor er det vigtigt det er kød af god kvalitet med god smag i sig.

Ingredienser: 1 kylling - 2 spsk olivenolie - 2 løg - 2 stængler bladselleri - 2 gulerødder - 2 fed hvidløg - 5 dl riesling (eller anden hvidvin) - 200 g bacon - 250 g champignon - salt og sort peber - 1 bdt kørvel

Drik hertil en kølig Riesling

Hane i Riesling

En rigtig Alsace ret.

Til 4 personer

Skær hanen ud i 4 lige store stykker

Smelt 50 g smør i en gryde og læg stykkerne i. Krydr med salt og peber. Lad dem stege ved lav varme i 5 minutter,

Tilsæt finthakket skalotteløg, lad dem blive blanke og flamber herefter med Cognac

Tilsæt skiveskåret champignon, hæld Riesling over, og lad det hele simre i 30 til 40 minutter.

Tag stykkerne op og læg dem i en pæn gryde. Reducer saucen og tilsæt fløde. Hæld den over hanestykkerne.

Hvis saucen er for tynd kan den jævnes med en smørbolle. Smag retten til og server den varm med nudler fra Alsace eller spaetzlésovnstegte kartofler eller pomes frites.

Ingredienser: 1 hane på 1,5 kg - 75 g smør - 25 g skalotteløg - 30 cl Riesling - 150 g champignon - 20 cl cognac - 10 cl piskefløde - 15 g mel (kan udelades) - salt og peber

Hertil serveres en kølig Riesling

Seneste kommentarer

27.04 | 07:38

jeg læser opskrifterne fordi de er totalt morsomme.... 1,5 kilooooo løg..hahaha
cognac der ved et uheld bløbber et skvæt....rofl
Hilsen Anette, som finder stor inspiration her.

16.08 | 08:14

Har du spurgt din ostehandler? Jeg er ikke selv til blåskimmeloste, så jeg ved det ikke.

15.08 | 18:15

Meget godt, men hvor får man bresse bleu her i landet?

03.09 | 16:16

Vi skal først have igen til jul .rigtig god vin

Del siden