Alsace og de skønne vine
Boules de neige / snebolde
2 æg
200 gr sukker
125 gr chokolade chips
250 gr hakkede mandler
1 teske kanel
4-5 spsk. mel
Flormelis
Pisk æg og sukker skummende.
tilsæt mandler, kanel, mel og chokoladechips og rør det tilenblød dej.
Form dejen til små bolde på størrelse med en valnød, ikke større
Rul dem i flormelis og placer dem på en bagepapir
Lad dem tørre 3 – 4 timer placer dem derefter på en bageplade
Bag kagerne ved 150 grd. I ca. 20 min.
Boldene skal knække men er stadig bløde inden i
Lad dem afkøle
Languettes chocolatées
125 gr. Smør
100 gr. Sukker
1 æg
1 lille spsk. vaniliesukker
150 gr. Mel
100 gr. Hakkede hasselnødder
Opvarm ovnen til180 grd.
Pisk smør og sukker til skum. Tilsæt æg, vanilie, nødder og mel. Form pinde af dejen med en sprøjtepose.
Bag dem i 10-15 min.
Afkøl kagerne og dyp den ene ende i chokolade.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en luftig masse
Tilsæt æggene 1 ad gangen. Tilsæt rosiner og til sidst sigtet mel
Sæt kagerne med 2 teskeer på bagepapir (kan med fordel formes med fingrene, da de ikke flyder ud)
Bag kagerne ved 180 grd. I 10-15 min.
Når kagerne er afkølet gives de glasur med en pensel.
Bag toppene i ca. 15 min ved 160 grd.
Lad afkøle for de puttes i en kagedåse.
Seneste kommentarer
27.04 | 07:38
jeg læser opskrifterne fordi de er totalt morsomme.... 1,5 kilooooo løg..hahaha
cognac der ved et uheld bløbber et skvæt....rofl
Hilsen Anette, som finder stor inspiration her.
16.08 | 08:14
Har du spurgt din ostehandler? Jeg er ikke selv til blåskimmeloste, så jeg ved det ikke.
15.08 | 18:15
Meget godt, men hvor får man bresse bleu her i landet?
03.09 | 16:16
Vi skal først have igen til jul .rigtig god vin