Besøg af Villum og Schmidt for DK4

Domaine Hubert Metz

I godt 3 århundreder har familien Metz arbejdet med vin i Alsace.

Indtil 1728 var vinkælderen samtidig hovedsæde for skatteindkrævningen i området. Deraf navnet La Cave De La Dime. De store 300 år gamle egetræsfade bruges stadig til vinificeringen.

Med knap 10 Ha. jord, fordelt på 51 lodder er Hubert Metz en af de mindre vinbønder. Deres vinmarker er højtliggende, fra 260 m til lidt over 300 m. på sydvendte skråninger. De særligt gode vine kommer Grand Cru marken Winzenberg.

Hubert Metz har i dag mere eller mindre overdraget vinproduktionen og ansvaret til sin datter Celine, som med stor passion arbejder med de 7 berømte Alsace druer. Celine har også fået inspiration gennem rejser til andre vinproducerende lande. Men også erfaring og nye ideer gennem diVINes d´Alsace som er en netværkssammenslutning af 70 kvindelige vinproducenter.

Celine arbejder på at komme tilbage til de tørre men aromatiske vine. Hun går også sine egne veje og prøver sig frem til mere moderne vine. Et godt eksempel herpå, er den skønne Pierre de lune på Pinot Blanc. 1/3 del har ligget på nye barrique i 12 mdr. 1/3 del på egefade og 1/3 del i ståltanke. Det giver en frisk og fyldig vin med meget stor aroma.

Foreløbig har vi kun taget enkelte af deres vine til lager, men regner med at ha´ fuldt program i løbet af 2016

Seneste kommentarer

27.04 | 07:38

jeg læser opskrifterne fordi de er totalt morsomme.... 1,5 kilooooo løg..hahaha
cognac der ved et uheld bløbber et skvæt....rofl
Hilsen Anette, som finder stor inspiration her.

16.08 | 08:14

Har du spurgt din ostehandler? Jeg er ikke selv til blåskimmeloste, så jeg ved det ikke.

15.08 | 18:15

Meget godt, men hvor får man bresse bleu her i landet?

03.09 | 16:16

Vi skal først have igen til jul .rigtig god vin

Del siden