Maden i Alsace

Maden i Alsace er præget af naboskabet til Tyskland, vindyrkningen og det at Alsace har været tysk under flere perioder. Den tyske saurkraut hedder her choucroute. maden er ofte bastant og ofte tilberedt med vin. Den alsaciske choucroute er tilsat riesling.

Backaoffa er en anden klassiker, det er lammekød, svinekød (nakkefilet), kalvekød (bov - Skank), kartofler og grøntsager lagt i lag og marineret i hvidvin dagen før. Backaoffa laves i de smukke lertøjsforme, der oprindeligt stammer fra Souflenheim. Vi har investeret i sådanne en "stegeso" som kan bruges til mange andre simrerretter som osso buko og stifado.

Det alsaciske køkken har sin egen version af pizza. Den hedder tarte flambée
eller flammeküche på tysk. Der findes mange opskrifter på den, men den
oprindelige består af en tynd bund med creme fraiche, løg og bacon. De kan som med pizzaer købes færdige lige til at komme i ovnen, eller som vi gør på vores campingferier, lægger den på Webergrillen. Man kan også købe et komplet tarte flambe kit med bund og fyld, det smager virkeligt lækkert.

Alsace er også berømt for  en række tærter. Der er bastante kødtærter, tourte vigneronne
med hvidvinsmarineret kød og butterdejslåg og tourte forestiere, skovtærte med kød, svampe og butterdejslåg.  Særligt lækkert og ikke så bastant er løgtærte med bacon. Disse madtærter kan købes færdige hos slagteren eller bageren.

Desserterne består ofte af frugttærter med blåbær, kirsebær, hindbær, mirabelle etc. Dertil kommer desserter som chokolade og is.

Generelt kan man sige at Alsasserne har holdt fast i deres traditioner når det gælder mad, men man vil også hurtigt opdage at området er fyldt med fantastiske restauranter og spisesteder som serverer alt fra det franske køkken samt internationale retter. Faktisk er Alsace overstrøet med Michelin stjerner