• SYLVANER

  En bemærkelsværdig frisk og let vin, med en diskret frugt. Den er behagelig, læskende og livlig. Den er god sammen med fisk, charcuteri, salte tærter og salater.

  DUFTNOTER:
  Æble, Røg, Jord

 • RIESLING

  En vin som er tør og stilfuld med en delikat smag af frugt. Riesling dufter undertiden mineralsk eller blomsteragtig og vinen har ofte en stor lagringspotentiale. Riesling er kendt som en af de bedste hvidvinsdruer i verden, og den er en fantastisk ledsager til mad. Den vil være perfekt til fisk og skaldyr men også til lyst kød og Chouctoute.

  DUFTNOTER:
  Lemon, Grapefrugt, Appelsin, Ananas, Muskat, Abrikos, Fersken, Lindetræ, Honning

  Kan dyrkes som Grand Cru- og Vendanges Tardives vine

 • PINOT GRIS

  Er en vin der er velstruktureret, kraftig men rund og med en lang eftersmag. Tokay Pinot Gris dufter tit af undrskov og har som regel en lidt røget duft. Den har en karakteristisk fedme og smag. Den går godt til lyst kød og vildt men også til foie gras.

  DUFTNOTER:
  Grapefrugt, Ananas, Æble, Kvæde, Lindetræ, Honning, Safran, Smør

  Kan dyrkes som Grand Cru- og Vendanges Tardives vine

 • PINOT BLANC

  En vin som er rund og delikat og samtidig frisk og let. Stilen ligger midt i udvalget af Alsace vinene. Pinot Blanc er ikke den kraftigste og heller ikke den mest aromatiske af vinene. Den passer til mange forskellige retter, især, "alt godt fra havet" samt fjerkræ og milde oste.

  DUFTNOTER:
  Pære, Æble

 • MUSCAT D´ALSACE

  Da vinen altid er tør, adskiller den sig fra de søde Muscat vine fra Sydfrankrig. Muscat er meget aromatisk og vinene smager som spiste man friske vindruer. Den er god som aperitif og passer utrolig godt til asparges.

  DUFTNOTER:
  Lemon, Muskat, Abrikos, Fersken, Lindetræ, Honning, Kaffe, Chokolade

  Kan dyrkes som Grand Cru- og Vendanges Tardives vine

 • GEWURZTRAMINER

  Druen er kendt for sin krydrede og frodige stil, som er kraftig og aromatisk og til tider lidt sødlig. Ideel som aperitif eller som ledsager til asiatisk, mexicansk, indisk eller marokkansk mad. Den er god til kraftige oste som Munster og til desserter

  DUFTNOTER:
  Grapefrugt, Ananas, Lichie, Muskat, Abrikos, Honning, Rose, Røg, Nellike

  Kan dyrkes som Grand Cru- og Vendanges Tardives vine

 • PINOT NOIR

  Dette er den eneste druesort som i Alsace bruges til at fremstille rød- og rose´vine. Smagen minder typisk om kirsebær og andre røde bær. Denpasser til rødt kød, charcuteri og hvidskimmeloste som f.eks. Camenbert og Brie.

  DUFTNOTER:
  Ribs, Solbær, Kirsebær, Viol

 • KLEVENER Den "8" drue i Alsace

  De eneste vine, som har ret til at bære AOC « Vin d’Alsace » eller « Alsace » efterfulgt af navnet Klevener de Heilgenstein, er vine fremstillet på marker eller dele af marker i kommunerne Bourgheim, Gertwiller, Goxwiller, Heiligenstein et Obernai. Vinene skal være fremstillet af 100% Savagnin-rose. Rund og frugtig, blød og blomsteragtig med en fin syrlighed. Duften udvikler sig positivt med alderen.

  DUFTNOTER:
  Æbler, Citrus, Nødder (valnødder, hasselnød, bitter mande) Honning, Blomster

 • Vigneron indépendant

  Ovenstående beskriver kort druerne i alsace på den mere "officielle" måde, men man opdager ved sine besøg hos vinbolden sommetider andre duftnoter end de beskrevede. Besøg de små uafhængige og selvstændige vinbønder som skilter med : Vigneron independant. Her får du vinbondens personlige vin at smage. Den vin som er udtryk for hans blod og sved. Samtidig får man en snak med vinbonden selv og det kan være meget hyggeligt. Men der er også mange flotte vine at finde fra kooperativerne ligesom supermarkedernes vinhylder tit værd at kigge nærmere på.

Kommentarer

22.09.2018 19:28

Ib schwensen

Kan du hjælpe med en leverance af de syv søstre
Også hvad du kan skaffe af grand cru, suppleret med cremant
Forestiller mig 6 fl. Af hver
Ring evt. for at aftale nærmere
Mvh Ib Schwensen
50789914

13.05.2018 20:45

Mogens Schwensen

Jeg skal bruge alle de "7 søstre" pinse lørdag.
Kan I nå at sende til mig på Sjælland.
Min mobil 2082 4150
Vi er 8 ps og jeg regner med 1 flaske af hver drue, evt. 8. drue eller cremant. Ring

14.05.2018 16:00

Søren Thrane

Hej Mogens, det skal jeg nok klare. De 7 søstre og en Crémant. Skriv lige adresse mm. På thranewine@gmail.com

26.08.2013 20:57

Geiger Richard

This is a very nice web site for Danish people who want to know more about Alsace wine. Richard