Da vi startede med at komme i Alsace var vores besøg hos vinbønderne få. Jeg tror mange har det som vi havde det i starten når vi skulle besøge en vinbonde. Hvad nu hvis vi ikke kunne lide vinen eller vi syntes kvaliteten var for ringe i forhold til prisen? Nu havde han jo brugt tid på os, så vi kunne vel ikke gå uden at købe et par flasker? Og hvor sjovt er det lige at købe noget man ikke bryder sig om?  De tanker har vi for længst lagt bag os og har aldrig mødt nogen form for surhed hos en Alsace vinbonde hvis vi ikke købte nogle af hans vine.

Vi har fundet et par favoritter som vi skal købe vin hos hver gang vi er i Alsace. Det er hyggeligt at komme tilbage til en vinbonde og smage den nye årgang eller supplere op af kendte årgange. Men det er også sjovt at komme et nyt sted, som så måske bliver en kommende favorit vinbonde.

Nedenstående vinbønder er steder hvor vi har fået en god behandling og hvor vi synes at pris og kvalitet hænger godt sammen.

Gilbert Ruhlmann Scherwiller

Gilbert Ruhlmann - 67750 Scherwiller - www.vinruhlmann.fr

Vi mødte Guy Ruhlmann i marts 2018 på Pro Wein i Düsseldorf. Vi blev lidt begejstrede for deres tørre vine og aftalte at besøge ham i vores Påskeferie til Alsace.

Det er Guy og Pascal som i dag står for produktionen. De har knap 20 Ha og producerer hele paletten af alsaces druer. Vi var særligt glade for deres tørre og frugtrige Riesling Scherwiller 2015 og deres Riesling Vielles Vigne 2016. Men også deres Crement og  Pinot Gris  2015 Lieu-dit Ortenberg er skønne vine. 

Kør endelig forbi, det er et rigtig hyggeligt "bonde" vinbrug.

Domaine du Bouxhof - Francois Edel et Fils

François Edel & Fils   Domaine du Bouxhof         F-68630 MITTELWIHR   www.edel-bouxhof.fr 

Bouxhof er i øjeblikket vores favorit sted at handle vin. Deres vinkælder er hyggelig og vi får en hyggelig snak når vi er der, og det er senior eller svigerdatter der står i butikken, så vi føler os godt hjemme her. Vinene er lige vores smag og det samme gælder priserne.

Særligt kan anbefales: Pinot Noir Réserve som skal serveres trés freis altså meget kold. Riesling Bouxgarden , liflig, blomsteragtig, melon og citrus. Pinot Blanc, frugtagtig og tilpas tør, ligesom deres Crement d´Alsace er behagelig og tør. En rigtig god Gewurztraminer findes også i sortimentet.

Bouxhof producerer hele paletten af alsacevinene og prisen spænder fra de billige og til de ganske dyre årgangsvine. Producerer også Eue de Vie, livets vand, som er frugtbrændevin i forskellige udgaver. Udlejer desuden værelser i Mittelwihr ved vinkælderen og på selve Domainet som vel er noget af det  tættest man kommer på et lille vinslot i Alsace.

Også sommeren 2013 var vi på besøg hos Bouxhof. her blev det køb af en række af deres dejlige vine, nævnes kan: Pinot Blanc Bouxberg 2008, Riesling Bouxgarden 2011, Pinot Noir Rose´ 2011, Pinot Noir 2009, Pinot Gris 2007, Pinot Gris Marekrain Grand Cru 2010, Pinot Gris 2010 og Gewurztraminer 2008.  I første omgang nyder vi "sommervinene" Pinot Noir Rose´og Gewurztramineren som sommeraperitif og så ser vi frem til at nyde de andre til efterårs- og vintermaden.

Robert Berger & Fils

Robert Berger & Fils  20 rue de Vignerons  F-68750 Bergheim

Berger er også en af vores favoritter. Ved besøg her føler man virkelig at her bliver der arbejdet for det daglige brød. Vinkælderen er enkel men her er rent og man bliver betjent godt.

Vi kan anbefale: Pinot Noir Cuvée Speciale 2009, som både kan drikkes ved 8-10 grader som ved 15-16 grader. Riesling Burg 2009 super ledsager til alt godt fra havet. Pinot Blanc Crustasec 2011 og hans Crement d´Alsace Brut som er tør men ikke for tør.

Sommer 20013 besøgte vi igen Berger og fik smagt os ind på de vine vi skulle ha´ med hjem. Vi fik også en snak fru Berger om evt. senere at købe større partier hjem og jeg er sikker på Berger vil være den ene af mine fremtidige leverandører.

Vinene som skal stå deres prøve i år er, Pinot Blanc Crustasec 2011, Riesling Cuvée speciale 2011, Riesling Bariga 2011, Pinot Noir  Rose´ 2011, Pinot Noir  Rouge vielle en barriques 2011 og deres dejlige Crément. Som med Bouxhof vinene glæder vi os til at drikke dem som aperitif og til maden.

Berger producerer også hele paletten af Alsacevinene og det til meget fornuftige priser. Her er også mulighed for at leje værelser midt i den skønne Bergheim

Simone, Richard et Patric GEIGER-KOENIG

21 leFfelsberg - 67140 Bernardville´ -  www.vins-geiger-koenig.com

Et nyt bekendskab for os her i 2013. Vingården ligger smukt med stejle vinmarker omkring sig. Vi blev venligt betjent af den ene af sønnerne som lige kom ind fra markarbejde. På hjemmesiden er der også danske informationer. Deres dagligvine synes vi var i den tørre ende af skalaen, så vi valgte at lade deres Riesling Eichberg 2011 og Pinot Gris Eichberg 2011 være dem som skal stå prøverne her i vinter.

Begge tørre med svage frugtnoter. Det blev også til en dejlig Gewurztraminer Spitzheck 2011 som skal bruges enten til aperitif eller som dessertvin.

 

 

EARL FINCK & FILS

129, rue Principale - 67210 Coxwiller

Også et nyt bekendskab sommeren 2013. Et rigtig lille vinsted, hvor man kan se her bliver arbejdet for det daglige brød. Priserne her er bestemt rimelige set i forhold til kvaliteten. Også her er vinen i den tørre ende af skalaen og som hos Geiger-Koenig valgte vi dagligdags vinene fra og gik en "klasse" op. Nu var de mere bløde og med frugtnoter. Som man kan se på etiketterne har man bibeholdt de gode gamle Alsace motiver hvilket jeg synes er meget charmerende.

Vi glæder os til at drikke deres Pinot Blanc Réserve 2011, Riesling Réserve 2011 og særligt deres Klevener de Heiligenstein Réserve 2011

Domaine Meckert Michel

Earl Domaine Meckert  29 rue principale  F-67140 Heiligenstein

Meckert er et helt nyt bekendskab for os her i sommerferien 2012. Egentlig burde vi ikke købe mere vin med hjem, men vi var blevet lidt nysgerrige efter at finde en god vin lavet af Alsaces "8" drue Klevener, så vi tog en tur til Heiligenstein, det eneste område som producerer denne vin.

Igen en enkelt og hyggelig vinkælder hvor man kunne se at der blev arbejdet. Betjeningen var meget afslappet og vi fik en snak med et ældre fransk par som havde handlet deres Klevener her i 22 år. Og som manden sagde, Kleveneren kan gå til alt. Det må tiden så vise.

Vi smagte deres Riesling Grand cru Kirshberg 2008 som vi syntes var lidt for mineralst i smagen. Derimod deres Riesling Kirchberg de Barr "Fleur d´Automne" fandt vi behagelig. Det vi kom for var Klevener og her fandt vi at deres Klevener de heiligenstein Clos Schwendehiesel 2011 var perfekt. 

Efterfølgende må vi sige at særligt deres Klevener har været en positiv oplevelse og en god ledsager til maden.

Se mere her: www.domaine-meckert.fr/

Også her føres hele paletten af alsacevine og enkelte brændevine.

André Hartmann Earl

Jean-Philippe Hartmann  11, rue Roger Frémeaux - F-68420 Voegtlinshoffen

Hartmann er også et nyt bekendskab for i år. På vores campingplads  sommeren 2012 Clair Vacances v. Sainte-Croix-en-Plaine tæt på Colmar, var der en torsdag aften vinsmagning. Det skulle vi selvfølgelig deltage i og det blev en rigtig hyggelig aften i selskab med Catherine Hartmann  som levende fortalte om deres dagligdag og om de 10 vine vi skulle smage.

Vi forelskede os i deres Pinot Noir 2009 Tradition Justin Briac som skal nydes ved samme temperatur som en Rhone eller Bourgogne rødvin, deres Riesling 2011 Fleurs de Pierres som er en bedre dagligvin til fisk og lyst kød, deres Gewurztraminer 2011 Fleur de Pierres med god sødme. De skal nu vurderes nærmere i den kommende tid, så kommer der mere om dem her på siden.

Næste gang vi er i området skal vi helt sikker forbi og besøge Hartmann.

I  Danmark kan vinene købes hos Kulturvin i Møgeltønder, følg nedenstående link

http://www.kulturvin.dk/hjemmeside%202011/Hartmann/familie%20hartmannforside.html

Domaine Ruhlmann-Schutz

Domaine Ruhlmann-Schutz  34, rue du Maréchal Foch  F-67650 Dambach La Ville 

http://ruhlmann-schutz.fr

For år tilbage havde vi fundet en lille god og billige vinbolde i Dambach La Ville ved navnet Hubert Beck. Sommeren 2011 klingede vi igen på klokken og sønnen lukkede op og fortalte at forældrene havde afhændet deres vinmark til Domaine Ruhlmann-Schutz. Ærgerligt, men vi begav os så til Ruhlmann, et stort og rigtig pænt sted med en flot forretning. Priserne var noget dyrere end vi var vant til, men vi men vi købte alligevel en del af deres vine. I år stødte vi på et af deres produkter hos CORA supermarkedet, hvor vi prøvede en "fersken vin" som var meget forfriskende. De er et besøg værd synes vi. De har et meget stort udvalg.

 

Kommentarer

02.09.2019 11:00

Søren Thrane

Hej Jette. Den kan jeg få med hjem næste gang. Har dog ikke lige en bestilling på bedding

03.09.2019 16:16

Jette

Vi skal først have igen til jul .rigtig god vin

31.08.2019 16:13

Jette

Hej Søren
Jeg sidder og drikker den nu, lige kommet hjem fra Frankring, købt hos Francois Edel, de sagde du havde den eller kunne skaffe den, det er ikke hastesag, bare om det ermuligt senere

23.08.2019 16:52

SørennTjrane

Hej Jette
Jeg har ikke 2017. Mon den allerede er til salg? Jeg har 2014 til kr. 160,- mvh Søren

23.08.2019 13:14

Jette

Hejsa Hvad koster en flaske Alsace Grand cru pinot gris Marekrain 2017

11.10.2018 11:44

olav Petersen

Findes der en prisliste ?

11.10.2018 12:00

Søren Thrane

Skriv din mail her, eller send mig en mail på: alsacevinene.dk@gmail.com så sender jeg priser

23.06.2018 11:47

Freddi

Hej
Tak for en fin hjemmeside.
Lige et lille spørgsmål - I skriver “Bouxhof producerer hele paletten af alsacevinene og prisen spænder fra de billige og til de ganske dyre” hvor er vi ca henne her?

23.06.2018 14:19

Søren Thrane

Hej Freddi. Fra ca. 80 kr for den billigste dagligdags til 450 for de ædleste senthøstede vine. Priserne er mine danske priser og incl. Moms

15.09.2017 20:53

Søren Thrane

Kontakt mig gerne på min mail:
alsacevinene.dk@gmail.com, så skal jeg gerne fortælle om hvad der er værd at se og besøge i Alsace

15.09.2017 12:28

Tomas villum Jensen

Hej. Vi skal ned og lave nogle TV programmer i Ftankrig og kommer igennem Alsace. Vi vil gerne besøge nogle steder og smage lidt vin og lære noget Er der nogle søde og imødekomne vingårde? Kh T

15.09.2017 20:48

Søren Thrane

Hej Thomas. Det lyder som en god ide. Du vil finde ud af at Alsasserne er meget imødekomne og gæstfrie. Du må gerne bruge de adresser som jeg kender og jeg skal gerne kontakte dem for besøg

06.07.2015 17:00

Pernille

Vi vil gerne besøge et par af de vingårde I anbefaler...skal vi kontakte stederne på forhånd, eller kan vi bare dukke op?
Mvh Pernille

07.07.2015 10:40

Søren Thrane

Husk vinudsalget ligger i Bennwihr. I kan spørge Gillianjo om der er nogle ude på vingården som har tid til at vise jer vinkælderen. Dog har de meget travlt nu

07.07.2015 10:13

Søren Thrane

Velbekomme Pernille

Hils endelig hos Domaine du Bouxhof fra mig. Vi skal være sammen med dem den 26/07 Fortsat god ferie i det skønne Alsace

06.07.2015 20:53

Pernille

Tusind tak for svar . Vi er hernede nu, så vi prøver nok begge steder allerede i morgen .
Vh Pernille

06.07.2015 20:48

Søren Thrane

Besøg endelig Domaine du Bouxhof og få en snak med Gillian. Men også Berger i Bergheim er et besøg værd. God tur

06.07.2015 20:46

Søren Thrane

Hej Pernille
Bare mød op, men forvent at der er lukket 12-14. I Alsace er det ikke nødvendigt at kontakte nogle på forhånd

11.07.2013 09:56

Birthe

vi var sidste år inde og købe Klevener.Det er simpelthen vores vin. Hvordan får vi fat i noget til vores bryllup i september 2013?

11.07.2013 11:32

Søren Thrane

Hej Birthe

Tak for din kommentar. Desværre har jeg ikke fået forhandlinger på plads om at sælge vin endnu, men du har ret omkring Klevener