Brug Sylvaner til:

Fiske forretter, Skaldyr, Svinekød, Salater, Tærter

Brug Pinot Blanc til:

Grilled laks, Fisk med sauce, Asparges, Svinekød, Salater, Tærter, Fiske forretter, Sushi, Skaldyr, Mild ost, Flæskesteg, Frikadeller, Stegt flæsk, Fjerkræ med sauce

Brug Riesling til:

Grilled laks, Fisk med sauce, Stegt fisk, Fiske forretter, Sushi, Mild ost, Fjerkræ med sauce, Skaldyr

Brug Muscat d´Alsace til:

Asparges, evt med flødesauce, Aperetif eller blot udenfor måltiderne

Brug Pinot Gris til:

Stærkt krydret kogt fisk/fjerkræ, Flæskesteg, Frikadeller, Stegt flæsk, Fjerkræ med sauce, Kylling, Kalkun, Kold og varm Foie gras,

Brug Gewurztraminer til:

Desserter, Kager, Tærter, Stærk ost, godt lagrede oste som gamle Ole, Blåskimmeloste, Danablu, Roquefort, Krydrede retter, Stærkt krydret kogt fjerkræ/fisk, Kold og varm Foie gras, Aperitif eller blot udenfor måltiderne

Brug Pinot Noir til:

Pastaretter, Lasagne, Spagetti bolognaise, Salater, Charcutteri, Tærter,

Brug Pinot Noir Rosé til:

Aperitif før maden, en kølig frisker på terrassen en sommerdag

Brug Crément d´Alsace til:

Som apperitif eller blot udenfor måltiderne, Alt godt fra havet, Muslinger, Østers, Fisk grilled eller i sauce, Fjerkræ og lyst kød.