Créme Brúlée

Der er vel ikke en dessert som er mere fransk end Créme Brúlée

Sådan gør du:
Kog fløde og mælk op med sukker og vanilje.
Rør æggeblommer og æg sammen og tilsæt den varme væske lidt ad gangen. Pisk imens og sæt cremen over svag varme. Rør stille og roligt, til det tykner. Cremen må ikke koge.
Hæld cremen over i en dyb tallerken og bag den i vandbad med film over i 25 min. ved 110°.
Køl cremen helt af.

Drys et tyndt lag rørsukker over den kolde creme, lige inden den skal serveres, og smelt sukkeret med en gasbrænder, til der dannes et karamellåg oven på cremen.

Til 4 personer skal du bruge:

4 dl piskefløde  - 1 dl sødmælk  - 70 g rørsukker  - 1 stang vanilje  - 8 pasteuriserede æggeblommer  - 1 pasteuriseret æggehvide

Ovenstående er den helt traditionelle Créme Brúlèe. Du kan også lave den med flere smagsvarianter ved at bruge: rabarber, jordbær, evt. tilsætte orrange juice. Chokolade Créme Brúlée smager også dejligt.  Prøv dig frem og find din favorit. Pynt evt. med årstidens bær.

Server hertil et glas Muscat. 

Gaufres - franske vafler

Varm fløden op og smelt smørret heri. Tag blandingen af varmen og køl den let af.
Rør æggeblommerne i blan-dingen, sigt melet i og vend det godt sammen.
Vaflerne krydres, som man har lyst, med enten kanel, anis eller nelliker. Riv skallen af citronen og pres saften. Tilsæt citronsaft og skal efter smag.

Pisk æggehviderne hvide og luftige med sukkeret og vend det forsigtigt i blandingen.
Lad dejen trække, før den hældes på et vaffeljern og bages til de lækreste vafler.  Har dit vaffeljern flere typer forme kan du give vaflerne flere varianter.
Den kan også bages  i en pande til amerikanske pandekager.
Server vafler/pandekager lune med friske bær, f.eks. blåbær, og evt. stænk af en hurtigkogt lage af sukker, vand, citrusskal og krydderier efter smag.

Til 4 personer skal du bruge: 6 dl piskefløde - 120 g smør - 8 æggeblommer - 400 g mel
stødt anis, kanel el. nelliker - 1 citron - salt - 12 æggehvider - 150 g sukker

Man kan selvfølgelig vælge at servere en kop kaffe til denne dessert, menden bliver meget mere festlig med et glas Muscat D` Alsace eller Crément D` Alsace