Hvidvine til enhver lejlighed hele året
Vi er nok mange som har det sådanne at hvidvine er til forretter og desserter og som en forfriskning på terrasen en varm sommerdag.
Det var vores holdning til hvidvine indtil vi begyndte at rejse i Alsace forår, sommer, efterår og vinter.
For i Alsace har de en hvidvin til næsten alle retter, også de varme og meget massive retter. Ok, nok ikke til juleand med brun sovs, her er en god kraftig rødvin stadig at foretrække. Men ellers er det kun at prøve sig frem ud fra anbefalinger som du kan finde her på siderne.
Men, men. Det er med Alsacevine som med andre vine, at hvis du skal ha´ en oplevelse må du betale for det. En god Alsacevin koster det samme som en god flaske rødvin her i Danmark. Og køb den hos en vinhandler som kan hjælpe dig med at finde den rette vin.
Vælger du konsumvinene fra Bilkas hylder eller de 6 flasker Riesling for 100 kr. hos Fleggaard, så bliver du ofte slemt skuffet. De kan være gode nok som et kølende glas vin i sommervarmen eller til en rejemad. Men ikke til en god middag i et godt selskab.
Seneste kommentarer
jeg læser opskrifterne fordi de er totalt morsomme.... 1,5 kilooooo løg..hahaha
cognac der ved et uheld bløbber et skvæt....rofl
Hilsen Anette, som finder stor inspiration her.
Har du spurgt din ostehandler? Jeg er ikke selv til blåskimmeloste, så jeg ved det ikke.
Meget godt, men hvor får man bresse bleu her i landet?
Vi skal først have igen til jul .rigtig god vin