Vinene fra Domaine du Bouxhof er produceret med stor kærlighed og stolthed til vintraditionerne i området. Nogle vine forædles i ståltanke, men de fleste på store egetræsfade, fade som kan holde 3-4 generationer. En del af bygningerne på Domaine du Bouxhof kan dateres tilbage til omkring år 1500. Domainet ligger i Mittelwihr direkte på Grand Cru vinenes vinvej. Der har været dyrket vin på domainet i mere end 200 år. Med 8,5 Ha fordelt på 45 jordlodder, er Domaine du Bouxhof en af de mindre vinproducenter i Alsace. Deres vine kan nydes på lokale restaurenter og kroer samt flere steder i Frankrig.

Gennem tiderne har deres vine fået mange udmærkelser for smag og kvalitet

Familien Edel overtog bygningerne i 1926 og i dag er det 3. generation som står for vinproduktionen.

Læs mere mere om Domaine du Bouxhof: www.edel-bouxhof.fr

Se billeder og ferielejlighed på domainet: https://www.provacances.dk

 

Domaine du Bouxhof ligger lige midt på Grand Cru vinenes vinvej. Omringet af vinmarker så langt øjet rækker. Med 8,5 ha jord fordelt på 45 jordlodder, hører Domaine du Bouxhof ikke til de store vinbønder i Alsace. Men alligevel dækker de hele paletten af Alsace vinene. De mange forskellige jordlodder gør så at man inden for samme druesort kan tilbyde forskellige kvaliteter. Lige fra det vi kan kalde dagligdagsvin til Grand Gru.

 • Tapning Påsken 2014

  Vi besøgte Familien Edel på Domaine du Bouxhof Påsken 2014. Her var de i gang med at påfylde den gode årgang 2013 på flaske. Tappeanlægget er mobilt og ejes af flere vinbønder i området.

 • Vinen ligger på egetræsfade

  Selv om der er mere arbejde med det, bruger man stadig store egetræsfade hos Domaine du Bouxhof til de bedste vine.
  Egetræsfadene hos Bouxhof er mere end 200 år gamle

 • Ståltanke findes også.

  En del vin bliver dog forarbejdet på ståltanke, bl.a fordi det er lettere at at holde en konstant temperatur, de er lettere at rengøre og koster ikke så meget som de store egetræsfade.

 • Cave du Bouxhof i Bennwihr

  På Route du vin i Bennwihr, ligger den dejlige vinkælder.

 • Indgang til den hyggelige vinkælder

  Domaine du Bouxhof har på adressen i Bennwihr destilleri til produktion af en anden af Alsaces specialiteter, Eue de Vie, Livets vand, som er en frugtbrændevin.

 • Hygge og god atmosfære

  Du kan altid være sikker på en god og hyggelig velkomst når du besøger familien Edel.

Kommentarer

26.04.2018 15:44

Bent Johansen

Hej denne side er ikke aktiv ELLER?
Webshoppen kan ikke åbnes fra nogen
side. Eksisterer alsacevinene.dk mere?.

28.04.2018 07:00

Søren Thrane

Hej Bent. Webshooppen er ikke aktiv mere, men skriv på alsacevinene.dk@gmail, så svarer jeg gerne og sender priser

20.07.2015 11:53

Claus

Hej Søren,

Du må også hilse fra København. Vi var forbi den 17.7 med vores to piger på 3+5 - der var også åbenhed og plads til dem i udskænkningen.

Mvh
Claus

21.07.2015 18:02

Søren

Hej Claus. Dejligt at høre, jeg skal gerne bringe jeres hilsen videre. Familien Edel er nogle dejlige mennesker som vi er taknemmelige for at kende. Mvh Søren