Bredele de Noël - Julesmåkager

Boules de neige / snebolde

Boules de neige / snebolde

 2 æg

200 gr sukker

125 gr chokolade chips

250 gr hakkede mandler

1 teske kanel

4-5 spsk. mel

Flormelis

Pisk æg og sukker skummende.

tilsæt mandler, kanel, mel og chokoladechips og rør det tilenblød dej.

Form dejen til små bolde på størrelse med en valnød, ikke større

Rul dem i flormelis og placer dem på en bagepapir

Lad dem tørre 3 – 4 timer placer dem derefter på en bageplade

Bag kagerne ved 150 grd. I ca. 20 min.

Boldene skal knække men er stadig bløde inden i

Lad dem afkøle

 

 

Languettes chocolatées

Languettes chocolatées

 125 gr. Smør

100 gr. Sukker

1 æg

1 lille spsk. vaniliesukker

150 gr. Mel

100 gr. Hakkede hasselnødder

 Opvarm ovnen til180 grd.

Pisk smør og sukker til skum. Tilsæt æg, vanilie, nødder og mel. Form pinde af dejen med en sprøjtepose.

Bag dem i 10-15 min.

Afkøl kagerne og dyp den ene ende i chokolade.

 

Palets aux raisins

Palets aux raisins

200 gr blødt smør

200 gr sukker

1 lille spsk.  vaniljesukker

3 æg

500 gr mel

200 gr rosiner der har ligget i rom

 

Glasur:

120 gr. Flormelis

30 gr. Rom eller andet spiritus

 

Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en luftig masse

Tilsæt æggene 1 ad gangen. Tilsæt rosiner og til sidst sigtet mel

Sæt kagerne med 2 teskeer på bagepapir (kan med fordel formes med fingrene, da de ikke flyder ud)

Bag kagerne ved 180 grd. I 10-15 min.

Når kagerne er afkølet gives de glasur med en pensel.

Macarons au chocolat

Macarons au chocolat

125 gr. Mørk chokolade

125 gr. fint hakkede hasselnødder eller mandler

125 gr. Flormelis

1 æg

1 lille spsk. vaniljesukker

 

Smelt chokoladen i vandbad

Bland sukker og æg

Tilsæt mandler/nødder og smeltet chokolade

Sæt toppe med en tyl og sprøjtepose (stor tyl ca. 14 mm)

Bag toppene i ca. 15 min ved 160 grd.

Lad afkøle for de puttes i en kagedåse.